Menteri KeTTHA Lancar Stesen ChargEV
article printer email
Tarikh Berita : Khamis, 09 Mac 2017
Serdang, 9 Mac 2017 - Datuk Seri Panglima Dr Maximus Johnity Ongkili,  Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air hari ini telah melancarkan stesen pengecas kenderaan elektrik (ChargEV) yang pertama di Stesen Petronas Solaris, Serdang.

ChargEV adalah kemudahan yang ditawarkan secara percuma kepada pengguna melalui kerjasama Petronas dan GreenTech Malaysia adalah salah satu usaha untuk mempromosikan pemilikan kenderaan elektrik di Malaysia.

Sebanyak 66 stesen pengecas kenderaan akan dibangunkan di stesen-stesen Petronas di lebuh raya utama Semenanjung Malaysia menjelang hujung tahun ini bagi membolehkan pengguna EV pergi lebih jauh hingga ke luar Lembah Klang.

Kemudahan ChargEV  terdapat di lapan stesen PETRONAS sekitar Lembah Klang serta dua stesen Petronas di Ayer Keroh Arah Selatan dan Genting Sempah.

  
Kongsi Halaman Ini :
Sorotan Penting
image KSU KeTTHA Rasmi McDonald’s Setia Alam Selanjutnya
noimage PUNCA GANGGUAN BEKALAN AIR DI SELANGOR Selanjutnya
image Dialog Integriti: Berintegriti Melestari Alam Selanjutnya
image Dialog TN50 Membudayakan Amalan Hijau Selanjutnya
image Dialog TN50 Green Selanjutnya
image SABAH AKAN MENDAPAT BEKALAN ELEKTRIK LEBIH BAIK MENJELANG 2020 Ribuan warga Sabah membanjiri Suria Sabah Mall di sini hari ini sempena Hari Terbuka Bekalan Elektrik Sabah anjuran Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air... Selanjutnya
 
Pengguna Atas Talian : onlineonline
Statistik Pelawat : totaltotaltotaltotaltotaltotaltotal