KeTTHA terima kereta elektrik Tesla
article printer email
Tarikh Berita : Rabu, 04 Oktober 2017
Menteri KeTTHA, Datuk Seri Panglima Dr Maximus Johnity Ongkili hari ini telah menerima satu unit kereta elektrik (EV) model Tesla untuk kegunaan rasmi Menteri  daripada TNB di Pejabat KeTTHA.

 Tesla merupakan kereta elektric (EV) adalah salah satu inisiatif MyHijau yang dipacu oleh Malaysia Green Tech, agensi di bawah Kementerian yang dilantik untuk menjayakan inisiatif hijau ini. TNB telah memberikan sokongan dengan berkerjasama dengan Green Tech Malaysia dalam mereliasaikan inisiatif kerajaan ini dalam penggunaan teknologi tenaga hijau (green energy) dan Low Carbon Mobility. Kerajaan mensasarkan untuk mengurangkan pelepasan gas karbon dioksida (CO2) dan pencemaran udara selaras dengan sasaran mengurangkan pengurangan C02 sebanyak 45% menjelang 2030.
Kongsi Halaman Ini :
Sorotan Penting
image KSU KeTTHA Rasmi McDonald’s Setia Alam Selanjutnya
noimage PUNCA GANGGUAN BEKALAN AIR DI SELANGOR Selanjutnya
image Dialog Integriti: Berintegriti Melestari Alam Selanjutnya
image Dialog TN50 Membudayakan Amalan Hijau Selanjutnya
image Dialog TN50 Green Selanjutnya
image SABAH AKAN MENDAPAT BEKALAN ELEKTRIK LEBIH BAIK MENJELANG 2020 Ribuan warga Sabah membanjiri Suria Sabah Mall di sini hari ini sempena Hari Terbuka Bekalan Elektrik Sabah anjuran Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air... Selanjutnya
 
Pengguna Atas Talian : onlineonline
Statistik Pelawat : totaltotaltotaltotaltotaltotaltotal